Jeg starter nå med veiledning for gestaltterapeuter og andre som jobber med mennesker og ønsker å få mer oppmerksomhet og bevissthet på hva som oppstår i disse relasjonene. Veiledningen kan skje i Nydalen eller online, individuelt eller i gruppe.
Hvordan jeg jobber med veiledning Jeg er opptatt av å gi rom til den som er i veiledning til å utforske og bli klar over mer av det som skjer i terapisituasjonen. Jeg ser ikke først og fremst på meg selv som en rådgiver når jeg veileder, men mer som en som støtter i å undersøke det som er. Jeg ønsker å gi rom til å kjenne etter hva den som blir veiledet kan fange opp kroppslig og sånn sett få mer informasjon om feltet enn det man får ved å kun være oppmerksom på det kognitive. Jeg bruker Ruella Franks Developmental Somatic Psychotherapy (DSP) i arbeidet (du kan lese mer om DSP nedenfor), og jeg ønsker å videreformidle om denne måten å jobbe på til de som går i veiledning hos meg. Du er velkommen til å ta med kasus fra individualterapi, parterapi, familieterapi, gruppeterapi og andre arbeidssituasjoner med mennesker inn i veiledningen. Litt om meg Jeg er veileder MNGF, og har over ti års erfaring som gestaltterapeut. Jeg har praksis i Nydalen fire dager i uka hvor jeg har individualklienter, par og familier i terapi. En dag i uka jobber jeg med relasjoner i organisasjoner og bruker gestaltfaget der. Jeg har videreutdanning fra Ruella Franks Developmental Somatic Psychotherapy (DSP) og er også utdannet «DSP teacher» som betyr at jeg er sertifisert til å undervise i DSP. Developmental Somatic Psycotherapy er en terapiretning hvor vi jobber med oppmerksomhet på kropp og bevegelse for å identifisere tidlige psyko-fysiske blokkeringer når de dukker opp her og nå i terapisituasjonen. Jeg har mye erfaring med parterapi og har vært forskningsterapeut i Vibeke Visnes’ doktorgradsprosjekt om parterapi. Jeg er tilknyttet hennes nettverk av parterapeuter i Gestalt Integrative Institute. Jeg er også utdannet familieterapeut og er opptatt av barn og ungdoms utvikling, familieperspektiv og generelt hvordan relasjoner påvirker alle aspekter av livet. Du kan lese mer om meg her. Du er varmt velkommen til å ta kontakt på [email protected] eller 92845236 eller via kontaktskjema som du finner på denne siden.
0 kommentarer
Mange får seg en overraskelse når de får barn og plutselig finner ut at de strever med å kontrollere sinnet sitt overfor barna. Det kan for eksempel skje når man er sliten og barna ikke gjør det vi ønsker. Dette er menneskelig og vanlig, og du er ikke et dårlig menneske av den grunn.
Men - sinnet ditt kan være skadelig for barnet ditt om det blir mye av det, og det er ditt ansvar å jobbe med det. Ingen andre kan gjøre det. Det er også viktig å ikke skylde på barnet for at du blir sint. Det er bare den voksnes ansvar, ikke barnets. Selv om barnet gjør ting vi ikke liker. Mange blir sinte fordi de tror barna vil tester dem. Men da er det viktig å vite at det gjør ikke barn. De kan bare ikke regulere følelsene sine ennå. Det er mange måter å jobbe med sinne. Bufetats Familievernet har en gratis tjeneste for foreldre som ønsker å jobbe med sinnemestring. En annen mulighet er å gå i terapi. Å få mer forståelse for seg selv og hva som ligger bak sinnet, kan skape stor endring. Hvis du blir mer sint enn det du tenker barnet har godt av, gjør du noe viktig for barnet ditt ved å ta ansvar for det. Det går an å endre på. |
Line JonsborgSamtale- og familieterapeut. Arkiv
januar 2025
Kategorier |